Microstagiunea estivală „La Strada!” continuă și în acest an în Scuarul „Mircea cel Bătrân”

Teatrul Municipal „Ariel” Râmnicu Vâlcea și Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea vă invită și în acest an, în weekend-urile din perioada 03 - 24 august 2019, în Scuarul „Mircea cel Bătrân”, din zona centrală a orașului, la evenimente culturale. Această inițiativă reprezintă un mijloc prin intermediul căruia peisajul cultural vâlcean se diversifică cu o pată de culoare artistică, susținută de studenții Facultății de Teatru și Televiziune din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca.
    
Aceste reprezentații au ca specific, în primul rând, un mare grad de interactivitate cu publicul prin care sunt expuse spectatorilor forme teatrale alternative. Toate montările au la bază texte comice, cu o puternică tușă educațională, ele fiind destinate publicului de toate vârstele.
    
Râmnicenii și nu numai, sunt invitați să descopere prin intermediul acestor evenimente culturale, frumusețea teatrului, care reflectă un program ce a debutat în 2018, intitulat „La Strada” și are ca scop animarea vieții culturale a orașului în perioada estivală.

Programul evenimentelor:
Ziua I – IMPRO-SHOW COMMEDIA DELL’ARTE (3 august 2019, ora 19:00)
Ziua II -MINIOMUL DE ȘTIINȚĂ – spectacol pentru copii (10 august 2019, ora 18:00)
              POP-up - spectacol de stand-up comedy (10 august 2019, ora 19:00)
Ziua III – FRUMOASA DIN PĂDUREA ADORMITĂ (18 august 2019, ora 20:30)
Ziua IV – TRIXY SHOW (24 august 2019, ora 20:00)

IMPRO-SHOW COMMEDIA DELL’ ARTE – Spectacol produs de ASOCIAȚIA MISE EN SCENE, 3 august 2019, ora 19:00
Teatrul sport este o formă teatrală extrem-contemporană, practicată în Europa occidentală, centrată pe public. Adică, spre deosebire de teatrul dramatic, care se bazează pe un scenariu prestabilit, „impro-show”-urile au doar o structură de bază convențională, restul spectacolului fiind construit ad-hoc, pornind de la propunerile venite din partea publicurilor. Pe această structură, propunerea noastră grefează universul comic al spectacolului de teatru de tip medieval, cu măști.

Miniomul de știință – spectacol pentru copii, produs de Asociația MAGIC PUPPET, 10 august 2019, ora 18:00
Știința e adevǎrata magie care poate crea lucruri spectaculoase. De aceea, vǎ invitǎm sǎ descoperiți secretele științei alǎturi de noi, pentru a vǎ arǎta cât de uimitoare poate fi aceasta. Însǎ pentru ca toate lucrurile sǎ funcționeze e nevoie de multǎ energie științificǎ și sǎ învǎțǎm împreunǎ care sunt regulile pentru a deveni un Mini-om de știintǎ. Împreună, prin știință, putem face această lume mare mai simplă pentru cei mici!

POP-up – spectacol de stand-up comedy cu actorul Teatrului Național din Cluj, Dragoș Pop, 10 august 2019, ora 19:00
După un spectacol dedicat copiilor, ne îndreptăm atenția și către cei mari! Actorul Teatrului Național „Lucian Blaga” din Cluj-Napoca vine să pună punctul pe „i” cu glume pentru întreaga familie! Dacă, de obicei, stand-up-ul este dedicat adulților, de această date ne-am propus să ieșim din zona de confort. Spectacolul „POP-up” este modalitatea perfectă pentru a te relaxa împreună cu cei dragi într-o frumoasă seară de sâmbătă, alături de Teatrul Municipal „Ariel” Râmnicu Vâlcea și Asociația MISE EN SCENE din Cluj.

FRUMOASA DIN PĂDUREA ADORMITĂ – Spectacol produs de Teatrul „Elvira Godeanu” Târgu Jiu, 18 august 2019, ora 20:30
Împreună, încercăm să regândim poveștile copilăriei printr-o reîntoarcere la esența și motivația vieții: iubirea întru frumos. Altfel spus, ”Frumoasa din pădurea adormită” este o invitație la copilăria prezentului concomitent cu o întoarcere spontană la copilăria trecutului. A trecutului fiecăruia dintre noi, a prezentului copilăriei copiilor noștri. Nimic în plus. Doar chemarea de a sta, pentru o vreme, cu toții - copii și adulți - în frumosul poveștii născute din adevăr, spusă și trăită cu credință. Nimic complicat. Pe de-a întregul viu! – Mălina Andrei

TRIXY SHOW – Spectacol produs de Teatrul „Aureliu Manea” Turda, 24 august 2019, ora 20:00
Ce este un Trickster? Un jongleur, un farseur, un păcălitor, pus pe șotii, nebun, bufon, smecher…etc – un personaj care, cu un nume sau altul nu lipsește din tradiția culturală a niciunui popor. El este cel care, bătându-și joc, luând în derâdere ceea ce pentru alții pare serios și de neatins, inversează valorile și, în consecință, deși nu e niciodată agresiv sau violent, este foarte periculos pentru putere, pentru sistem. Arma lui este UMORUL. Răsturnând ordinea stabilită, sau impusă, el devine un factor de schimbare, deci de progres.

Ziua a II-a - Miniomul de știință – spectacol pentru copii, produs de Asociația MAGIC PUPPET, 10 august 2019, ora 18:00
View the embedded image gallery online at:
http://www.arieltheatre.ro/?iccaldate=2019-3-1#sigProId5afe09b007


Ziua I - spectacolul „Impro-Show Commedia dell’Arte”
View the embedded image gallery online at:
http://www.arieltheatre.ro/?iccaldate=2019-3-1#sigProId64cb2a86c9
75 views

Evaluare utilizator: 5 / 5

Steluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activă