• Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Stagiunea 2019 - 2020

PREMIERA spectacolului MARIA DIN MALL de Gheorghe Smeoreanu, regia László Vadas - duminica, 1 martie, ora 18:30, la Cinema „Geo Saizescu”

Teatrul Municipal ARIEL prezintă duminică, 1 martie 2020, PREMIERA  spectacolului „Maria din Mall” de Gheorghe Smeoreanu, regia László Vadas, premieră ce va avea loc la Cinema „Geo Saizescu”, după lansarea de carte cu același titlu, de la ora 18:30.

Distribuția după personaje:
Maria - Anca Olteanu
Zosima - Radu Constantinov
Gravida 1 - Julliet Attoh
Gravida 2 - Olimpia Deaconescu
Preot 1 - Dan Constantin
Preot 2 - Alin Holcă
Vânzătoarea - Camelia Constantin
Vânzătorul - Florian Mihai Nițu
Soția - Mădălina Floroaica
Soțul - Alin Păiuș
Femeia 1 - Rada Constantinov
Femeia 2 - Cătălina Sima
Băiatul - Theo Gabăr

autor Gheorghe Smeoreanu
regia artistică László Vadas

scenografie decor Albert Alpár
scenografie costume Mihaela Popescu

Lumea se schimbă cu viteza luminii și noi, oamenii, odată cu ea. Ni se schimbă astfel înfățișarea, obiceiurile, principiile, valorile, credințele. Ne transformăm în ființe lipsite de iubire, ducându-ne existența mânați fiind de o singură dorință: aceea de a obține „mântuirea”, la nivel individual. Pierzând sensul pentru această „mântuire”, „răstignim” în fiecare secundă bucățele din sufletul nostru până când nu mai rămâne din el decât pustiu. Oare ne-am putea opri pentru o secundă pentru a vedea lumina și pentru a înțelege ceea ce suntem cu adevărat? Am putea oare readuce iubirea în fiecare dintre noi? Oare am putea reînvia încrederea...?
regizor László Vadas

A vrut Dumnezeu ca acest spectacol să se nască în felul următor. Sfântul Sofronie, patriarh al Ierusalimului, a scris în veacul al VII-lea „Viața Sfintei Maria Egipteanca”. Înaltpreasfințitul Varsanufie mi-a telefonat, în secolul XXI, evident, și mi-a dat poruncă arhierească (așa am interpretat) să scriu o piesă de teatru după textul Sfântului. Părintele Ștefan Zară, consilier eparhial, a tras la copiator și mi-a dat un plic cu textul. Nevastă-mea îmi tot zicea să deschid plicul și nu aveam curaj, iar când l-am deschis m-am bucurat că Sfântul Sofronie (ne întoarcem la el) era chiar dramaturg. A urmat o discuție cu directorul Teatrului „Ariel”, domnul Gabriel Popescu, cel care mi-a spus că regizorul va fi domnul László Vadas, iar acesta a ales-o pe doamna Anca Olteanu să joace rolul Mariei. Sunt și eu pe aici, pe undeva, nu știu precis pe unde.
dramaturg, Gheorghe Smeoreanu

În opinia mea, sanctitatea bisericii nu e reprezentată de obiectele sacre existente, ci de lumina care pătrunde acolo prin vitralii, simbolizând veșnicia.
Albert Alpár, scenograf decor

Unul dintre cei mai mari regizori de film Federico Fellini, afirmă: Costumele, ca și visele, sunt o formă de comunicare simbolică.
Costumele, în acest spectacol, au rolul de a descrie și de a evidenția întru totul imaginea asupra unei societăți aflate într-o continuă degradare morală. O lume în care puterea banului, consumerismul și lăcomia au pus stăpânire pe omenire.
Pornind de la picturile din perioada medievală ale lui Hieronymus Bosch, am ales să mă folosesc de estetica grotescului în conturarea trăsăturilor de caracter ale fiecărui personaj. Astfel, costumul nu mai este o simplă haină, ci devine parte din actor și nu numai.
Mihaela Popescu – scenograf costume

 

* * *
PREŢ BILET 20 LEI

* * *

 

Rezervări la numerele de telefon 0350.427.500 / 0741.287.911

Biletele se pot achiziționa de la sediul Cinematografului „Geo Saizescu” (B-dul Tineretului nr. 2A, Râmnicu Vâlcea)
În contextul epidemiologic cauzat de coronavirus s-a decis anularea evenimentelor desfășurate la Teatrul Municipal „Ariel” Râmnicu Vâlcea, cât și programul de difuzare a filmelor la Cinematograful „Geo Saizescu” în perioada 12-31 martie 2020

Având în vedere contextul epidemiologic cauzat de coronavirus și ultimele decizii impuse de Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență s-a decis anularea evenimentelor desfășurate la Teatrul Municipal „Ariel” Râmnicu Vâlcea, cât și programul de difuzare a filmelor la Cinematograful „Geo Saizescu”.


Așadar, toate reprezentațiile stabilite pentru perioada 12 – 31 martie 2020 în cele două săli de spectacole ale teatrului vor fi reprogramate.

Este vorba de următorul program de spectacole:

 
- duminică, 15 martie, „Ivan Turbincă” de Ion Creangă, regia László Vadas, ora 12:00, la Cinema „Geo Saizescu” – spectacol pentru copii (preț bilet 10 lei)

- luni, 16 martie, „Maria din Mall”, de Gheorghe Smeoreanu, regia László Vadas, ora 18:30, la Cinema „Geo Saizescu” – spectacol pentru publicul larg (preț bilet 20 lei)

- marți, 17 martie, „Sufletul meu, Pann”, de Iulian Margu, regia László Vadas, ora 18:30, la Sala Zăvoi – spectacol pentru publicul larg (preț bilet 20 lei)

- duminică, 22 martie, „Scufița Roșie”, dramatizarea, regia și scenografia Alin Holcă, ora 12:00, la Cinema „Geo Saizescu” – spectacol pentru copii (preț bilet 10 lei)

- duminică, 22 martie, „Dansul pinguinului imperial” de Iulian Margu, regia Vlad Popescu, ora 18:30, la Cinema „Geo Saizescu” – spectacol pentru publicul larg  (preț bilet 15 lei)

- duminică, 29 martie, „Steaua fără nume” de Mihail Sebastian, regia Vlad Popescu, ora 18:30, la Cinema „Geo Saizescu” – spectacol pentru publicul larg (preț bilet 20 lei)

 

De îndată ce nu vor mai exista riscuri, Teatrul Municipal „Ariel” Râmnicu Vâlcea  își va relua activitatea, iar publicul va fi informat pe toate căile de comunicare cu privire la noua configurație a programului de spectacole și a programului de difuzare a filmelor la Cinematograful „Geo Saizescu”.

 

Mulțumim pentru înțelegere!

Contact

Stirbei Voda, nr.11, Ramnicu Valcea

E-mail: arieltheatre@yahoo.com
E-mail financiar-contabilitate: contabilitate.tmariel@yahoo.com
E-mail cazare-transport:cazaretransport.tmariel@yahoo.com
Telefon: 0350 803 575
Fax: 0350 803 574

Info: 0731.498.999
Rezervari: 0741 287 911

 

Anunturi

Anunt proiecte de management Teatrul Municipal ”Ariel” 2017
Anunţ public
Dispoziţie primar
Caiet de obiective
Regulament de organizare şi desfăşurare a concursului
Declaratie înscriere concurs proiecte de management
Declaratie pe propria raspundere care atesta ca persoana nu a desfasurat activitate de politie politica
Declaratie pe propria raspundere care atesta ca persoana nu a fost destituita din motive imputabile
Declaratie pe propria raspundere renuntare functie de conducere
Model adeverinta vechime
Rezultatul Etapei I – analiza proiectelor de management
Rezultatul concursului de proiecte de management la Teatrul Municipal ”Ariel” – Râmnicu Vâlcea
REZULTATUL FINAL AL CONCURSULUI TEATRUL MUNICIPAL ARIEL - 2017
Anunt concurs casier
Anunt examen promovare personal contractual
Rezultate selectie dosare examen promovare
Rezultate selectie dosare concurs casier
Anunt rezultate examen promovare
Anunt rezultate proba scrisa concurs casier
Rezultate proba interviu concurs casier
Anunt rezultate finale concurs casier
Anunt concurs artist plastic
Rezultate selectie dosare concurs artist plastic
Rezultate proba practica concurs artist plastic
Rezultate proba interviu concurs artist plastic
Rezultate finale concurs artist plastic
Anunt concurs - Economist, studii superioare, gradul IA S
Anunt selectie dosare - Economist, studii superioare, gradul IA S
Anunt Examen promovari
Rezultate proba scrisa examen economist
Rezultat selectie dosare promovari
Rezultat interviu concurs economist
Rezultate examen promovare in grad-treapta profesionala
Rezultate finale examen economist