• Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Stagiunea 2019 - 2020

Turneul Teatrului Municipal „Ariel” în Germania, cu spectacolul „Dansul pinguinului imperial”

Teatrul Municipal “Ariel” Râmnicu Vâlcea a fost invitat în Germania cu „Dansul pinguinului imperial” (farsă-lectură teatrală) de Iulian Margu, regia Vlad Popescu. Spectacolul s-a jucat în următoarele orașe: în data de 21 iunie la Heidelberg și pe 22 iunie la Stuttgart.

Acest turneu reprezintă un act de promovare culturală a dramaturgilor români contemporani și se adresează românilor din diaspora.  

Despre spectacol regizorul Vlad Popescu a declarat că: „Dansul pinguinului imperial” pentru mine e o reîntoarcere la mijloacele simple (nu simpliste), la joc, la actor, la libertatea de a te bucura și întrista fără să vrei să epatezi. E un joc dublu, drama singurătății unor bătrâni care trăiesc izolați într-un magazin second-hand, dar și drama actorului care privește în sală și e tot mai gol: nimeni nu se mai înghesuie să vadă „marele bufon”. Toți au uitat de el, așa cum zice și Bătrânul: „Ei au Alzheimer, nu eu!”...Jocul acesta dublu nu a fost premeditat, trebuia să facem un spectacol lectură; ușor, ușor ne-am dat frâu liber imaginației și ne-am bucurat de ce se năștea. Repetând într-o cabină, înghesuiți de costume, măști, peruci, scaune, masă, actori care intră și ies - se nășteau fragil personajele, se nășteau momente puternice de teatru. Momentul magnific când știi că nimic din ceea ce vezi nu e adevărat, că ești într-o cabină și, cu toate acestea, actorii nasc momente sublime. În fine...fără să divaghez prea mult, am preluat această experiență și am încercat prin povestea tragi-comică a bătrânilor, dublat de drama unor actori în vârstă, să redau puțin și acest sentiment. De aici și „farsă-lectură-teatrală”, nu știi când e teatru, când o „joacă” serioasă de-a teatrul.
Din distribuția spectacolului fac parte actorii Camelia Constantin, Dan Constantin, Gabriel Popescu și Alin Păiuș.

Contact

Stirbei Voda, nr.11, Ramnicu Valcea

E-mail: arieltheatre@yahoo.com
E-mail financiar-contabilitate: contabilitate.tmariel@yahoo.com
E-mail cazare-transport:cazaretransport.tmariel@yahoo.com
Telefon: 0350 803 575
Fax: 0350 803 574

Info: 0731.498.999
Rezervari: 0741 287 911